Hop til indholdet.

Elpris.dk

Vi har gjort elpriserne lette at forstå

Det er de færreste, der kan gennemskue de gældende elpriser og tilbud på el. Energitilsynet har derfor lanceret et nyt website, der gør det let for forbrugerne at vælge det el-tilbud, der passer dem.

Usable Machine har lavet UX design til sitet og gennemført to brugervenlighedstest.

Når man skal vælge en el-leverandør skal man kunne gennemskue mange forskellige ting, herunder fast eller fleksibel pris, afgifter til ledninger, klimavalg osv. Det kan gøre de fleste forbrugere forpustede, så derfor er det heller ikke underligt at så få har interesse for området - og at ganske få vælger en ny leverandør.

Projektet tog udgangspunkt i en analyse af, hvordan forbrugerne tænker om el, hvad der er vigtigt for dem at vide og hvilke priser, de gerne vil se. Vi udarbejdede derefter en interaktiv prototype i tæt samarbejde med Energitilsynet. Prototypen viste en hel ny måde at se elpriser på, som var langt mere i tråd med forbrugerens forståelse af området.

Prototypen blev afprøvet på brugerne i en brugervenlighedstest undervejs i designfasen og endnu engang efter implementering. Efter hver test blev de fundne usability-problemer løst.

Projektet blev løst i samarbejde med Atkins.