Hop til indholdet.

Redesign af trafikkort

Vi har lavet et komplet redesign af Vejdirektoratets Trafikkort, som gør det mere brugervenligt for privat- og erhvervsbilister.

Vejdirektoratet er i øjeblikket i gang med at udvikle en ny version af Trafikkortet, og Usable Machine har leveret et komplet redesign af kortet, der gør det mere brugervenligt og giver erhvervssegmentet en mere relevant og brugbar visning.

Baggrunden for projektet var et ønske om et mere brugervenligt og brugbart trafikkort, der i højere grad kunne konkurrere med lignende services fra f.eks. Google og TomTom. Det nye kort skal kunne anvendes af mange typer brugere – fra fritidsbilister til taxa- og lastbilchauffører. Derfor var der store krav til brugervenligheden i designet.

Usable Machine anvendte en brugercentreret tilgang til projektet, hvor en analyse af slutbrugeren, deres behov og arbejdsgange dannede grundlag for designet. Projektet startede med analyse og segmentering af brugerne med brug af Personas. Usable Machine involverede en bred gruppe medarbejdere i Vejdirektoratet, der deltog i workshops og møder – og hver bidrog med deres særlige viden.

Efterfølgende kom designfasen, hvor det nye design blev visualiseret i form af wireframes, der blev udviklet over en række designiterationer, hvor Vejdirektoratet deltog i et tæt samarbejde. Wireframes blev til en interaktiv prototype, der blev afprøvet på både privatbilister og erhvervsbilister, hvorefter designet blev færdiggjort til desktop, tablet og mobile platforme.