Hop til indholdet.

Tablet design til vejman.dk

Usable Machine har udviklet et helt nyt design til vejman.dk til vedligeholdelse af vejdata på tablet

Vejman.dk samler og vedligeholder vejdata for alle de danske veje, og en stor del af brugen af det foregår på tablets ude på vejene. Det er med udgangspunkt i brugernes forskellige arbejdsgange ”ude i marken”, at vi har lavet et helt nyt design af vejman.dk, optimeret til brug på tablets.

Vi begyndte med en workshop med 14 brugere fra kommuner fra hele Danmark, hvor vi analyserede de typiske arbejdsopgaver for brugerne af vejman.dk. Med udgangspunkt i den analyse, udviklede vi et nyt designkoncept, hvor brugervenlighed og hurtig vedligeholdelse af data var i fokus.

Designprocessen fortsatte i en mindre arbejdsgruppe, hvor vi i tæt samarbejde med Vejdirektorat og igennem en række iterationer designede interfaces til de forskellige arbejdsflows i vejman.dk.

Herefter testede vi designet ( i form af en interaktiv prototype) på brugerne og fandt ud af, hvad der virkede - og hvad der ikke gjorde.

Det sidst skabte vi et visuelt design til løsningen, hvor vi bl.a. sørgede for at skabe kontrast i designet så det er nemt for brugeren at se det, når det anvendes udendørs. Desuden optimerede vi til mobilt brug i siddende og stående positioner ved at gøre layoutet simpelt med store klikbare områder.