Hop til indholdet.

Usability test

Få klare svar på, om din app eller website er brugervenlig.

En usability test er den bedste måde at finde ud af, om en applikation er brugervenlig eller ej – og hvorfor der opstår problemer.

En usability test giver svar på spørgsmål vedrørende brugervenlighed, ‘learnability’, visuel appel og effektivitet. Og den giver indsigt i, hvordan brugere tænker og opfører sig, hvilket giver mulighed for at analysere deres behov og ud fra dem tage kvalificerede designvalg.

Det fungerer sådan her:

Først identificerer vi, hvilke funktioner eller sider, vi ønsker at få feedback på. Vi ser på, hvor vi tror, der kan være problemer med brugervenligheden, og hvad vi gerne vil have brugerne til at fokusere på gennem testen. Usable Machine skriver derefter en spørgeguide, hvor brugeren bliver bedt om at afprøve forskellige områder af programmet eller prototypen.

Vi  inviterer 5-10 brugere fra målgruppen. Brugerne bliver bedt om at tænke højt, mens de arbejder i prototypen, og vi stiller dem opfølgende spørgsmål så som “Hvorfor klikkede du der?” og “Fortæl mig, hvad du synes om denne side”.

Vi bruger i alt cirka 1 time per deltager og afslutter sessionen med et interview, der belyser deres samlede reaktion på, hvad de har set under testen samt evt. andre relevante emner.

Resultaterne fra brugervenlighedstesten præsenteres for udviklingsteamet, og de medfølgende designforslag diskuteres.

Efter testen skal designet ændres for at sikre, at de identificerede problemer bliver løst.

Vil du vide mere?
Ring på 31 450 500 eller send en mail til ingrid@usablemachine.com